Pizza margherita s Cayenne Caress

Neznáme člověka, který by neměl rád pizzu. Její geniální jednoduchost a dokonalá harmonie několika málo surovin je nepřekonatelná. Obzvlášť, když se do ní zakousneš hned po vytažení z pece.

Protože rozvozy pizzy a mražené polotovary takový zážitek nemůžou poskytnout a do dobré pizzerie to je daleko, uděláme si královnu všech pizz, fantastickou margheritu, přímo u sebe doma.


Na pizzu pro dvě osoby budeš potřebovat tyto ingredience:

  • chilli omáčku Cayenne Caress
  • 250 g chlebové mouky
  • 3,5 g sušeného droždí
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 170 ml vody
  • 2 lžíce pasírovaných rajčat
  • 125 g mozzarelly
  • čerstvou bazalku
  • parmazán

Následující krok se dá přeskočit koupením hotového korpusu nebo těsta, ale pro maximální chuťový zážitek a radost z čerstvé pizzy doporučujeme těch pár minut přípravě těsta věnovat. Olej a cukr do těsta dáváme proto, že v domácích podmínkách pravděpodobně nedosáhneme ideální teploty pečení (cca 450 °C). Jestli ale máš pec na dřevo, tyto ingredience můžeš vynechat.

 

Postup přípravy těsta na pizzu:

Do vlažné vody nasyp droždí a cukr a nech pár minut odstát. Mezitím v míse smíchej mouku se solí a olejem. Poté do mísy přidej i vodu s droždím a míchej.

Jakmile se ingredience spojí v jednolitou, lepivou hmotu, vyklop těsto na plochu posypanou moukou a zhruba 10 minut hnětej. Poznáš, že máš hotovo, když je těsto pružné (můžeš do něj dloubnout a vzniklý důlek se hned vrací zpět).

V tu chvíli dej těsto do vyolejované misky, potři jej olejem a uzavři fólií, aby se k němu nedostal vzduch. Nech kynout alespoň 4 hodiny v pokojové teplotě, nebo ještě lépe přes noc v chladničce.

 

Postup pečení pizzy:

Než začneš, vyndej všechny ingredience z chladničky a nech je dojít na pokojovou teplotu.

Rozpal troubu na maximum. Pokud nemáš pizza kámen, otoč pečící plech vzhůru nohama a nech ho v troubě nahřívat.

Těsto rozděl na díly podle množství pizz, které budeš péct, a vytvaruj z nich koule.

Pro lepší manipulaci (obzlášť, pokud nemáš pizza lopatku) s těstem se vyplatí přenést každý dílek těsta na kus pečicího papíru a pokračovat na něm.

Zatlač na prostředek těsta a prsty postupuj ke kraji tak, aby se ti začal formovat tvar pizzy s mírně silnějšími okraji.

Smíchej vrchovatou lžíci Cayenne Caress se dvěma lžícemi pasírovaných rajčat. Tuto směs nanes na těsto.

Lehce posol, nastrouhej malé množství parmazánu, zakápni olejem, přidej nahrubo natrhanou mozzarellu a čerstvou bazalku.

Dej na obrácený plech a nech péct tak dlouho (většinou se jedná o jednotky minut), dokud není rozpuštěný sýr a těsto nezezlátne.

 

 

Cayenne Caress si objednej tady.

 


Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení