Pečená žebra s Tomatoxinem

Křehkost, vláčnost a šťavnatost pečených žeber je nezaměnitelná. Jejich chuť je sice spjatá především s letní grilovací sezónou, ale díky našemu receptu si ji můžeš užít, i když zrovna venku mrzne. Ducha zahradních večírků přeneseš na svůj talíř takto:

Na 2 porce budeš potřebovat tyto ingredience:

  • chilli omáčka Tomatoxin
  • 600 g masitých vepřových žeber
  • 1 větší cibule
  • slunečnicový olej
  • citron
  • med
  • šalvěj
  • sůl

Postup přípravy pečených žeber:

Osolená žebra promasíruj marinádou ze dvou lžic oleje, jedné lžíce Tomatoxinu, šťávy z půlky citronu a lžičky medu. Můžeš přidat i snítku nasekané šalvěje.

Maso zabal do potravin. fólie a nech marinovat přes noc. Před pečením vyjmi žebra s dostatečným předstihem tak, aby se dostaly na pokojovou teplotu.

Předehřej troubu na 150 °C a pak peč cca 90 min. v uzavřeném pekáči s na měsíčky nakrájenou cibulí. Dle potřeby podlévej.

Poté rozpal troubu na maximum a 20 min. dopékej v otevřeném pekáči. Pravidelně přelévej maso výpekem.

Podávej s chlebem nebo fazolemi a jednotlivá sousta namáčej v Tomatoxinu.

 

Taky se ti na ně sbíhají sliny? Objednej si Tomatoxin a můžeš se do nich za chvilku pustit!

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení