Domácí hummus s Mango Madness

S narůstajícími teplotami začínáme odlehčovat talíře, zároveň zkracujeme čas strávený u rozpáleného sporáku. Není náhodou, že hummus pochází z oblasti, kde je v létě pomalu větší žár než v našich omáčkách. Inspirováni žhnoucí pouští si tak uděláme jídlo, které skvěle chutná, má smělou dávku názoru, je lehce stravitelné a ještě dodá tělu spoustu zdravých látek.


Na 4 porce budeš potřebovat tyto ingredience:

  • chilli omáčku Mango Madness
  • 250 g suché cizrny
  • 3 lžíce tahini
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 citrón
  • lžičku nadrceného římského kmínu
  • sůl
  • vodu (ideálně tu, ve které se vařila cizrna)


Postup přípravy:

Cizrnu dej namáčet přes noc do studené vody. Aby byla ještě měkčí, můžeš do vody přidat trochu jedlé sody.

Další den dej cizrnu vařit v nové vodě. Sbírej pěnu, poté přikryj pokličkou a vař na mírném plameni alespoň 2 hodiny.

Po uvaření nech cizrnu vychladnout a odeber si trochu vody, ve které se vařila.

Cizrnu pak dej do mixéru, přidej tahini, olivový olej, prolisovaný česnek a římský kmín.

Nahrubo rozmixuj a podle chuti a konzistence přidávej sůl, citrónovou šťávu a vodu. Pak mixuj dál.

Až ti mixér vytvoří hladkou pastu, dej ji do misky a ozdob omáčkou Mango Madness a nakrájenou zeleninou.

Podávej s opečenou bagetou, tortillou, nebo pita chlebem.

 

Mango Madness si objednej tady.


Zpět do obchodu