Domácí hummus s Mango Madness

S narůstajícími teplotami začínáme odlehčovat talíře, zároveň zkracujeme čas strávený u rozpáleného sporáku. Není náhodou, že hummus pochází z oblasti, kde je v létě pomalu větší žár než v našich omáčkách. Inspirováni žhnoucí pouští si tak uděláme jídlo, které skvěle chutná, má smělou dávku názoru, je lehce stravitelné a ještě dodá tělu spoustu zdravých látek.


Na 4 porce budeš potřebovat tyto ingredience:

  • chilli omáčku Mango Madness
  • 250 g suché cizrny
  • 3 lžíce tahini
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 citrón
  • lžičku nadrceného římského kmínu
  • sůl
  • vodu (ideálně tu, ve které se vařila cizrna)


Postup přípravy:

Cizrnu dej namáčet přes noc do studené vody. Aby byla ještě měkčí, můžeš do vody přidat trochu jedlé sody.

Další den dej cizrnu vařit v nové vodě. Sbírej pěnu, poté přikryj pokličkou a vař na mírném plameni alespoň 2 hodiny.

Po uvaření nech cizrnu vychladnout a odeber si trochu vody, ve které se vařila.

Cizrnu pak dej do mixéru, přidej tahini, olivový olej, prolisovaný česnek a římský kmín.

Nahrubo rozmixuj a podle chuti a konzistence přidávej sůl, citrónovou šťávu a vodu. Pak mixuj dál.

Až ti mixér vytvoří hladkou pastu, dej ji do misky a ozdob omáčkou Mango Madness a nakrájenou zeleninou.

Podávej s opečenou bagetou, tortillou, nebo pita chlebem.

 

Mango Madness si objednej tady.


Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení