Omurice s Tomatoxinem

Okouzlení vtipotencí japanglish nás dovedlo k Yoshoku - japanizovaným "západním" jídlům. Jestli si chceš užít pomalý, klidný nedělní brunch, mají pro nás Japonci dokonalý comfort food - omuraisu. Akorát oproti originálu necháme kechappu prosťáčkům. My podáváme s pořádnou dávkou názoru!


Na 1 porci budeš potřebovat tyto ingredience:

  • chilli omáčku Tomatoxin
  • 150 g vařené rýže (ideální je z předchozího dne)
  • 100 g mletého masa (můžeš nahradit nadrobno nakrájeným kuřecím stehnem nebo uzeným tofu)
  • 3 vejce
  • 1/2 cibule
  • 1 jarní cibulku
  • 1 stroužek česneku
  • plátek másla (cca 10 g, můžeš vynechat)
  • lžíci sojové omáčky
  • lžíci ústřicové omáčky (můžeš vynechat)
  • olej
  • sůl, pepř

Postup přípravy omurice:

Na oleji zpěň nadrobno nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek.

Přidej opepřené mleté maso. Jakmile se opeče, ochuť sojovou a ústřicovou omáčkou a lžičkou Tomatoxinu.

Pořádně promíchej, pak přidej najemno nasekanou jarní cibulku, vařenou rýži a krátce osmahni.

Dej směs na talíř, vyčisti pánev a nech opět rozehřát na silném plameni.

Mezitím v misce rozmíchej vejce.

Jakmile je pánev rozpálená na vysokou teplotu, přidej trochu oleje a rozmíchaná vejce.

Aby měla omeleta správnou texturu a nebyla suchá, musíš začít vejce okamžitě po nalití míchat tak, aby po odhrnutí sražených vajec ihned zaplnily prázdné místo ty ještě tekuté. To dělej jen prvních 20-30 sekund, po delším míchání by se už omeleta nezacelila.

Dej do středu plátek másla, mírně osol a nech zhruba 30 sekund usadit.

Potom přehni omeletu na třetiny, zabal ji do sebe a polož na směs na talíři.

Dokonči lžicí Tomatoxinu a podávej.

 

Tomatoxin si objednej tady.

 

Omurice s chilli omáčkou Tomatoxin

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení